Vegaaninen suklaakakku on mehukas jälkiruoka
Vegaaninen suklaakakku

Vegaaninen suklaakakku

16 May 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Herkullisen mehukas vegaaninen suklaakakku, jonka voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Muista ottaa talteen kikherneiden säilykeliemi seuraavan kerran, kun avaat kikhernetölkin! Se on nimittäin erinomainen vegaaninen korvaaja kananmunalle – ja sisältää vähemmän kaloreita.

Annokset:

8

Valmistusaika:

00:40:00

Kcal:

206,1

Ainesosat:

  • 150 g bataattia
  • 2 rkl vegaanista proteiinijauhetta (vanilja)
  • 1 rkl vähärasvaista kaakaota
  • 2 rkl kookosjauhoa
  • 1 dl SukrinMells -makeutusainetta
  • 1 dl kookossokeria
  • 1,5 dl kikherneitä
  • 1 dl kookosjuomaa (1,6 % rasvaa)
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 4 dl kesäkurpitsaa
  • 3 dl mantelijauhoa
  • 1,5 dl vähärasvaista kaakaota
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl suolaa

Tee näin:

  • Kuorrute: Keitä bataatti ja anna jäähtyä. Sekoita bataatti, vaniljaproteiinijauhe, kaakao (1 rkl) ja kookosjauho yleiskoneessa tasaiseksi. Laita jääkaappiin.
  • Kakku: laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita ensin kaikki kuivat ainekset keskenään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Lisää kuiviin aineisiin kesäkurpitsa, kikherneliemi ja kookosjuoma. Sekoita hyvin.
  • Laita taikina pitkulaiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
  • Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä myös keskeltä – testaa tikulla tai muulla vastaavalla välineellä.
  • Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä. Voit halutessasi koristella kakun tuoreilla marjoilla.

Ravintoarvot per annos:

Kaloreita: 206,1

Kuitua (g): 7,2

Proteiinia (g): 8,8

Rasvaa (g): 10,6

Hiilihydraatteja (g): 15,5

Sokeria (g): 8,7

Reseptin loi Evelina Söderholm