Vegaaninen suklaakakku
16 May 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Herkullisen mehukas vegaaninen suklaakakku, jonka voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Muista ottaa talteen kikherneiden säilykeliemi seuraavan kerran, kun avaat kikhernetölkin! Se on nimittäin erinomainen vegaaninen korvaaja kananmunalle – ja sisältää vähemmän kaloreita.
Annokset:
8
Valmistusaika:
00:40:00
Kcal:
206,1
Ainesosat:
- 150 g bataattia
- 2 rkl vegaanista proteiinijauhetta (vanilja)
- 1 rkl vähärasvaista kaakaota
- 2 rkl kookosjauhoa
- 1 dl SukrinMells -makeutusainetta
- 1 dl kookossokeria
- 1,5 dl kikherneitä
- 1 dl kookosjuomaa (1,6 % rasvaa)
- 1 tl vaniljajauhetta
- 4 dl kesäkurpitsaa
- 3 dl mantelijauhoa
- 1,5 dl vähärasvaista kaakaota
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa
Tee näin:
- Kuorrute: Keitä bataatti ja anna jäähtyä. Sekoita bataatti, vaniljaproteiinijauhe, kaakao (1 rkl) ja kookosjauho yleiskoneessa tasaiseksi. Laita jääkaappiin.
- Kakku: laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sekoita ensin kaikki kuivat ainekset keskenään. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi. Lisää kuiviin aineisiin kesäkurpitsa, kikherneliemi ja kookosjuoma. Sekoita hyvin.
- Laita taikina pitkulaiseen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan
- Paista uunin keskitasolla 45 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä myös keskeltä – testaa tikulla tai muulla vastaavalla välineellä.
- Anna kakun jäähtyä ennen kuorrutteen lisäämistä. Voit halutessasi koristella kakun tuoreilla marjoilla.
Ravintoarvot per annos:
Kaloreita: 206,1
Kuitua (g): 7,2
Proteiinia (g): 8,8
Rasvaa (g): 10,6
Hiilihydraatteja (g): 15,5
Sokeria (g): 8,7
Reseptin loi Evelina Söderholm