Teriyakilohi
18 July 2018
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Teriyakilohi uunissa
Terveellinen ruoka, joka on saanut vaikutteita korealaisesta keittiöstä. Uunissa valmistettu teriyakilohi sweet chili -ja soijakastikkeella sekä korianterilla. Tämä herkullinen päivällinen tuo ripauksen eksotiikkaa arkipäivään ja sisältää vain 600 kaloria.
Ohjeella valmistat 2 annosta.
Annokset:
2
Valmistusaika:
00:10:00
Kcal:
600,4
Ainesosat:
- 300 grammaa tuoretta lohta
- 1 rkl makeaa chilikastiketta
- 1 rkl soijakastiketta
- 1 tl valkosipulitahnaa
- 5 grammaa chiliä
- ½ rkl sitruunamehua
- 5 grammaa korianteria
- 1 dl keitettyä kvinoaa
- 50 grammaa edamame papuja (vihreät soijapavut)
- 2 rkl seesamiöljyä
- Suolaa ja pippuria
- 2 retiisiä
- ½ sipuli
- ½ lime
Tee näin: Marinadi
- Sekoita sweet chili -kastike, soijakastike, valkosipulitahna, hienonnettu chili ja sitruunamehu.
- Käytä puolet marinadista lohen marinoimiseen.
Annoksen valmistus:
- Kuumenna uuni 150 asteeseen.
- Aseta marinoitu lohi uuniin kypsymään 20-25 minuutiksi.
- Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
- Sekoita kvinoa seesamiöljyn, siivutettujen retiisien, papujen, hienonnetun sipulin kanssa, purista joukkoon limen mehu.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Ota lohi pois uunista.
- Kokoa annos asettamalla lohi kvinoasalaatin päälle, lisää loppu marinadi ja viimeistele annos korianterilla.
Ravintosisältö:
Kalorit: 600,4 kcal
Kuituja (g): 5 g
Proteiinit (g): 39,1 g
Rasvaa (g): 32,6 g
Hiilihydraatit (g): 36,5 g
Sokerit (g): 6,6 g