Eksoottinen ja terveellinen Teriyakilohi uunissa
Teriyakilohi

Teriyakilohi

18 July 2018

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Teriyakilohi uunissa

Terveellinen ruoka, joka on saanut vaikutteita korealaisesta keittiöstä. Uunissa valmistettu teriyakilohi sweet chili -ja soijakastikkeella sekä korianterilla. Tämä herkullinen päivällinen tuo ripauksen eksotiikkaa arkipäivään ja sisältää vain 600 kaloria.

Ohjeella valmistat 2 annosta.

Annokset:

2

Valmistusaika:

00:10:00

Kcal:

600,4

Ainesosat:

  • 300 grammaa tuoretta lohta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl valkosipulitahnaa
  • 5 grammaa chiliä
  • ½ rkl sitruunamehua
  • 5 grammaa korianteria
  • 1 dl keitettyä kvinoaa
  • 50 grammaa edamame papuja (vihreät soijapavut)
  • 2 rkl seesamiöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • 2 retiisiä
  • ½ sipuli
  • ½ lime

Tee näin: Marinadi

  • Sekoita sweet chili -kastike, soijakastike, valkosipulitahna, hienonnettu chili ja sitruunamehu.
  • Käytä puolet marinadista lohen marinoimiseen.

Annoksen valmistus:

  • Kuumenna uuni 150 asteeseen.
  • Aseta marinoitu lohi uuniin kypsymään 20-25 minuutiksi.
  • Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan ja anna jäähtyä.
  • Sekoita kvinoa seesamiöljyn, siivutettujen retiisien, papujen, hienonnetun sipulin kanssa, purista joukkoon limen mehu.
  • Mausta suolalla ja pippurilla.
  • Ota lohi pois uunista.
  • Kokoa annos asettamalla lohi kvinoasalaatin päälle, lisää loppu marinadi ja viimeistele annos korianterilla.

Ravintosisältö:

  • Kalorit: 600,4 kcal

  • Kuituja (g): 5 g

  • Proteiinit (g): 39,1 g

  • Rasvaa (g): 32,6 g

  • Hiilihydraatit (g): 36,5 g

  • Sokerit (g): 6,6 g