Vähähiilihydraattinen leipä
22 July 2019
Updated 10 May 2023
Written by
stok
Tälllä ohjeella valmistat vähähiilihydraattisen leivän mantelijauhoista, joka sisältää runsaasti proteiinia! Mantelijauhojen ansiosta leipä on luonnollisesti gluteeniton sekä helppo valmistaa. Tällä ohjeella valmistat 7 annosta.
Annokset: 7
Valmistusaika: 00:15:00
Kcal: 182
Ainesosat:
- 1,5 dl mantelijauhoja
- 2 munaa
- 400 g raejuustoa
- 0,5 dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl margariinia, 60 %
- 2 rkl Fiberhusk-psylliumkuorijauhetta
- 2 rkl leivinjauhetta
- 1 tl chia-siemeniä
- 1 hyppysellinen suolaa
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita raejuusto ja munat tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata margariini.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin monitoimikoneella tai vastaavalla. Anna taikinan kohota 2 minuuttia.
- Jaa taikina 7 palloksi ja rullaa ne pitkulaisiksi. Huuhtele kädet vedellä, niin rullaaminen on helpompaa.
- Ripottele pinnalle chia-siemeniä ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Ravintosisältö per annos:
Kalorit: 181,9
Kuitu (g): 5,4
Proteiinit (g): 10,2
Rasva (g): 13,2
Hiilihydraatit (g): 3,3
Sokeri (g): 1,5
Reseptin loi Evelina Söderholm
Arviot
(0 Arvostelua)