Päivän ruokalista – 2200 kaloria (kcal)
17 September 2018
|Päivitetty 4 November 2024
Kirjoittanut:
Ateria 1: Nopea aamupala (400 kcal)
2 dl Pikakaurahiutaleita
2 dl Rasvatonta maitoa
1 dl Mustikoita tai muita marjoja
Ateria 2: Lounaseväs (500 kcal)
2 palaa Ruisleipää
6 siivua Keittokinkkua (Vaihtoehtoisesti kalkkunanleikkelettä tai broilerinleikkelettä)
3 Tomaattia
4 siivua Kylmäsavustettua lohta
Ateria 3: Päivällinen – Kana- ja vihannestäytteinen tortillalettu (600 kcal)
195 g Broilerinfileitä
2 pientä Tortillalettua
200 g Jäävuorisalaattia
12 Kirsikkatomaattia
3 rkl Maitorahkaa, 1 % rasvaa
4 tl Tacokastiketta
½ Maissintähkä
Tee näin:
Paloittele vihannekset ja revi salaatti.
Paista tai grillaa broilerin filee ja paloittele paistamisen jälkeen.
Lämmitä tortillaletut uunissa tai grillissä.
Täytä letut vihanneksilla ja kanalla.
Ateria 4: Iltapala – Omeletti (400 kcal)
5 g (1 tl) Margariinia
½ Purjo
3 Kananmunaa
3 siivua Kevytjuustoa
Tee näin:
Vatkaa munat, pilko purjo ja juusto pieniksi siivuiksi.
Kaada seos pannulle ja kaavi taikinaa lastalla reunoilta paistinpannun keskiosaan, kun se alkaa jähmettyä. Paistinpannun on riittävän kuuma silloin kun margariini tirisee sen pinnalla.
Välipala 1 (100 kcal)
Välipala 2 (200 kcal)
20 kpl Mantelia
5 suurta Oliivia öljyssä
Ruokalista sisältää:
Energiaa: 2200 kaloria (kcal)
Proteiinia: 172 g (31 E%)
Hiilihydraatteja: 198 g (36 E%)
Ravintokuitua: 40 g
Rasvaa: 84 g (34 E%)