Ruokaohje: Vähäkalorinen vegelasagne
Vähäkaloriset ateriatVegaaninen lasagne kesäkurpitsalla

Vegaaninen lasagne kesäkurpitsalla

2 January 2020

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Aivan kuten perinteisen lasagnen, myös vegaanisen lasagnen valmistus vaatii aikaa, mutta on sen arvoista! Yksi lasagne annos sisältää vain 255 kaloria, joten tämän klassisen suosikkiruoan vegaaninen versio sopii loistavasti myös osaksi vähäkaloriseen ruokavalioon. Tällä ohjeella valmistat 3 annosta.

Annokset:

3

Valmistusaika:

00:50:00

Kcal:

254

Aineosat:

  • 2 kpl kesäkurpitsaa «lasagnelevyiksi»

Tomaattikastike:

  • 1 purkki tomaattimurskaa
  • 1 keltainen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl oreganoa
  • 1 mm chilijauhetta
  • 2 porkkanaa
  • 1 dl tomaattipyreettä
  • 2 dl kasvislientä, vähäsuolainen

Raastettu ”juuresjuusto”:

  • 1 porkkana
  • 100 g lanttua
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • 1 tl sipulijauhetta
  • ½ tl kasvislientä, vähäsuolainen
  • 1 tl savupaprikajauhe

Kukkakaalivalkokastike (Keitä 15 min, 1 dl kasvislientä)

  • 350 g kukkakaali
  • 2 laakerinlehteä
  • ½ tl muskottipähkinää
  • 1 tl rypsiöljy
  • 1 mm mustapippuria
  • 7,5 dl kasvislientä, vähäsuolainen

Tee näin:

  • Tomaattikastike: Laita kaikki aineosat tehosekoittimeen ja sekoita kunnes koostumus on sileää.
  • Lasagnelevyt: Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi kesäkurpitsa mandoliinilla ohuiksi, noin 3 mm paksuisiksi siivuiksi. Laita siivut leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita 10 minuutiksi uuniin.
  • «Juustoraaste»: Raasta porkkana ja lanttu. Sekoita kaikki mausteet keskenään kulhossa ja lisää joukkoon raastettu porkkana ja lanttu.
  • «Kukkakaali-valkokastike»: Keitä kukkakaali laakerinlehtien kanssa kasvisliemessä 15 minuuttia. Sekoita tämän jälkeen kukkakaali, 1 dl kasvislientä, öljy, muskottipähkinä ja mustapippuri tehosekoittimessa.
  • Kokoa vegaaninen lasagne seuraavasti: Aivan kuten perinteisessä lasagnessa, myös vegaaninen versio kootaan kerroksittain. Aloita asettamalla leivinpaperilla vuoratun uunivuoan pohjalle kesäkurpitsalevyjä. Tämän jälkeen tomaattikastike, kukkakaalivalkokastike ja juuresjuusto. Viimeinen kerros tulee olla ”juuresjuustoa”. Kypsennä lasagne 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä ja vetäytyä ennen tarjoilua.

Per annos:

Kalorit: 254,8

Kuitu (g): 10,4

Proteiini (g): 10,8

Rasva (g): 5,9

Hiilihydraatti (g): 39,7

Sokeri (g): 24

Reseptin loi Evelina Söderholm