Välimerelliset uunikasvikset
2 January 2020
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Välimereltä inspiraationsa saanut kasvisruoka sisältää mm. porkkanoita, lanttua, kukkakaalia ja kesäkurpitsaa, mutta tämän reseptin yksi paras puoli on, että voit itse päättää, mitä kasviksia ja mausteita haluat käyttää. Tällä ohjeella valmistat 1 annoksen, joka sisältää 345 kaloria – Täydellinen päivälliseksi esimerkiksi vähäkalorisen dieetin yhteydessä. Resepti sopii myös lisukkeeksi kalan, tofun, lihan tai kanan kanssa useammalle ruokailijalle.
Käytä timjamin sijasta cayennenpippuria tai muuta haluamaasi mausteseosta – tässä reseptissä mahdollisuudet monet. Hyvää ruokahalua!
Annokset:
1
Valmistusaika:
00:15:00
Kcal:
345
Aineosat:
- 5 pientä porkkanaa
- ½ lanttu
- ¼ kukkakaalin kukinto
- ½ kesäkurpitsa
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl rypsiöljyä
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Huuhtele ja pilko porkkana, lanttu ja kesäkurpitsa n. 2x2 cm kuutioiksi. Huuhtele kukkakaali ja irrota kukinnot. Kaada öljy, halutessasi hieman vettä, puristettu valkosipuli, basilika ja timjami isoon kulhoon, ja sekoita niistä marinadi. Lisää kulhoon kasvikset ja pyörittele marinadissa. Kaada kasvikset leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja paista uunissa 40 minuuttia. Tarjoile!
Per annos:
Kalorit: 345,6
Kuitu (g): 21,3
Proteiini (g): 13
Rasva (g): 7,6
Hiilihydraatti (g): 64,3
Sokeri (g): 27
Reseptin loi Evelina Söderholm