Vähäkaloriset sämpylät
20 May 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Tällä reseptillä valmistuu vähähiilihydraattiset ja gluteenittomat sämpylät, joiden keveyden salaisuus piilee raejuustossa. Mehevät sämpylät ovat proteiinipitoisia ja ne sopivat syötäväksi niin aamupalalla, lounaalla tai vaikkapa välipalaksi. Tällä reseptillä valmistat 5 sämpylää.
Annokset:
5
Valmistusaika:
00:10:00
Ainesosat:
- 125 g raejuustoa
- 3 munaa
- 2 rkl psylliumjauhetta
- 1 rkl kurpitsansiemeniä
- 1 dl mantelijauhoja
- 1 ml suolaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl rypsiöljyä
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
- Sekoita kaikki aineosat yleiskoneessa taikinaksi, lukuun ottamatta kurpitsansiemeniä. Jaa taikina viiteen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreitä. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Sivele päälle vettä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet
- Paista uunin keskitasossa 15 minuuttia
- Anna jäähtyä
- Sämpylät säilyvät huoneenlämmössä muutaman päivän. Ne voidaan myös pakastaa.
Ravintosisältö:
Kaloreita: 175,2
Kuitua (g): 4,4
Proteiinit (g): 10,1
Rasvaa (g): 12,8
Hiilihydraatteja (g): 2,8
Sokeria (g): 1,5
Ohjeen loi Evelina Söderholm