Tarjoile vähähiilihydraattiset sämpylät esimerkiksi juuston ja salaatin kera.
VälipalatVähäkaloriset sämpylät

Vähäkaloriset sämpylät

20 May 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Tällä reseptillä valmistuu vähähiilihydraattiset ja gluteenittomat sämpylät, joiden keveyden salaisuus piilee raejuustossa. Mehevät sämpylät ovat proteiinipitoisia ja ne sopivat syötäväksi niin aamupalalla, lounaalla tai vaikkapa välipalaksi. Tällä reseptillä valmistat 5 sämpylää.

Annokset:

5

Valmistusaika:

00:10:00

Ainesosat:

  • 125 g raejuustoa
  • 3 munaa
  • 2 rkl psylliumjauhetta
  • 1 rkl kurpitsansiemeniä
  • 1 dl mantelijauhoja
  • 1 ml suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl rypsiöljyä

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen
  • Sekoita kaikki aineosat yleiskoneessa taikinaksi, lukuun ottamatta kurpitsansiemeniä. Jaa taikina viiteen yhtä suureen osaan ja muotoile niistä pyöreitä. Laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Sivele päälle vettä ja ripottele pinnalle kurpitsansiemenet
  • Paista uunin keskitasossa 15 minuuttia
  • Anna jäähtyä
  • Sämpylät säilyvät huoneenlämmössä muutaman päivän. Ne voidaan myös pakastaa.

Ravintosisältö:

Kaloreita: 175,2

Kuitua (g): 4,4

Proteiinit (g): 10,1

Rasvaa (g): 12,8

Hiilihydraatteja (g): 2,8

Sokeria (g): 1,5

Ohjeen loi Evelina Söderholm