Vähähiilihydraattiset maapähkinäkeksit
20 May 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Vähähiilihydraattiset keksit, eli cookies, maapähkinällä on maukas ja astetta kevyempi pikkumakea, jossa maistuu myös suussa sulava karamelli. Täydellinen esimerkiksi kahvipöytään. Tällä ohjeella valmistat 18 keksiä. Nam!
Annokset:
18
Valmistusaika:
00:20:00
Ainesosat:
- 250 g maapähkinävoita (ilman suolaa, tasainen koostumus)
- 1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
- 3 rkl vettä
- 1,5 maustemitallista leivinjauhetta
- 1/2 tl vaniliinisokeria
- 1 maustemitallinen suolaa
Tee näin:
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
- Sekoita yhteen lämmin vesi ja pellavansiemenet, anna vetäytyä 15 minuuttia
- Sekoita tämän jälkeen kaikki aineosat yhteen kulhossa joko käsin tai kaapimella kunnes koostumus on tasainen
- Jaa taikina 18 yhtä suureen osaan ja pyöritä niistä palloja. Aseta pallot uunipellille ja painele lättänäksi haarukalla.
- Paista uunin keskitasolla 17-20 minuuttia (riippuen niiden paksuudesta). Keksien tulee olla täysin kypsiä. Jäähdytä ja tarjoile, tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Keksit voi myös pakastaa.
Ravintosisältö per keksi:
Kaloreita: 96,5
Kuitua (g): 1,4
Proteiinit (g): 3,5
Rasvaa (g): 6,2
Hiilihydraatteja (g): 5,9
Sokeria (g): 3,8
Ohjeen loi Evelina Söderholm