Vähähiilihydraattiset keksit valmistuvat nopeasti ja voidaan tarjoilla kahvipöydässä.
JälkiruoatVähähiilihydraattiset maapähkinäkeksit

Vähähiilihydraattiset maapähkinäkeksit

20 May 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Vähähiilihydraattiset keksit, eli cookies, maapähkinällä on maukas ja astetta kevyempi pikkumakea, jossa maistuu myös suussa sulava karamelli. Täydellinen esimerkiksi kahvipöytään. Tällä ohjeella valmistat 18 keksiä. Nam!

Annokset:

18

Valmistusaika:

00:20:00

Ainesosat:

  • 250 g maapähkinävoita (ilman suolaa, tasainen koostumus)
  • 1 rkl rouhittuja pellavansiemeniä
  • 3 rkl vettä
  • 1,5 maustemitallista leivinjauhetta
  • 1/2 tl vaniliinisokeria
  • 1 maustemitallinen suolaa

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen
  • Sekoita yhteen lämmin vesi ja pellavansiemenet, anna vetäytyä 15 minuuttia
  • Sekoita tämän jälkeen kaikki aineosat yhteen kulhossa joko käsin tai kaapimella kunnes koostumus on tasainen
  • Jaa taikina 18 yhtä suureen osaan ja pyöritä niistä palloja. Aseta pallot uunipellille ja painele lättänäksi haarukalla.
  • Paista uunin keskitasolla 17-20 minuuttia (riippuen niiden paksuudesta). Keksien tulee olla täysin kypsiä. Jäähdytä ja tarjoile, tai säilytä ilmatiiviissä rasiassa. Keksit voi myös pakastaa.

Ravintosisältö per keksi:

Kaloreita: 96,5

Kuitua (g): 1,4

Proteiinit (g): 3,5

Rasvaa (g): 6,2

Hiilihydraatteja (g): 5,9

Sokeria (g): 3,8

Ohjeen loi Evelina Söderholm