vähähiilihydraattinen marjapiirakka
JälkiruoatVähähiilihydraattinen mustikkapiirakka

Vähähiilihydraattinen mustikkapiirakka

22 July 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Tämä on helppo no-bake-resepti vähähiilihydraattiselle mustikkapiirakalle. Ei sisällä gluteenia, maitoa eikä laktoosia – vegaaninen piirakka, joka maistuu kesältä! Täydellinen tarjoiltavaksi vieraille tai iltapalaksi itselle. Tällä ohjeella valmistat kahdeksan annosta, ja valmistusaika on 30 minuuttia.

Annokset:

8

Valmistusaika:

00:30:00

Kcal:

286

Ainesosat:

  • 1 dl mantelijauhoja
  • 150 g kokonaisia manteleita
  • 40 g kookosöljyä
  • 2 rkl makeutusaineesta valmistettua tomusokeria*
  • 300 g kookoskermaa
  • 200 g pakkasmustikoita
  • 40 g vähähiilihydraattista siirappia (esimerkiksi Fiber Sirup gold)
  • 2 tl agar agaria

Tee näin:

  • Jauha mantelit monitoimikoneessa seokseksi, jossa on jauhoja ja pieniä paloja.
  • Sulata kookosöljy, sekoita keskenään mantelit, kookosöljy, siirappi ja mantelijauhot. Painele taikina vuokaan ja laita jääkaappiin.
  • Kaada mustikat, tomusokeri, agar agar ja kookoskerma kulhoon ja sekoita hyvin. Anna seistä 2 minuuttia. Lämmitä sen jälkeen seosta 2 minuuttia kiehauttamatta.
  • Kaada mustikkaseos pohjan päälle. Laita takaisin jääkaappiin ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
  • Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.

*Mikäli käytät normaalia tomusokeria, huomioi ettei sitä ole laskettu kaloritaulukkoon.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 286,3

Kuitu (g): 7,4

Proteiinit (g): 6,2

Rasva (g): 24,9

Hiilihydraatit (g): 8,8

Sokeri (g): 4

Reseptin loi Evelina Söderholm