Vähähiilihydraattinen mustikkapiirakka
22 July 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Tämä on helppo no-bake-resepti vähähiilihydraattiselle mustikkapiirakalle. Ei sisällä gluteenia, maitoa eikä laktoosia – vegaaninen piirakka, joka maistuu kesältä! Täydellinen tarjoiltavaksi vieraille tai iltapalaksi itselle. Tällä ohjeella valmistat kahdeksan annosta, ja valmistusaika on 30 minuuttia.
Annokset:
8
Valmistusaika:
00:30:00
Kcal:
286
Ainesosat:
- 1 dl mantelijauhoja
- 150 g kokonaisia manteleita
- 40 g kookosöljyä
- 2 rkl makeutusaineesta valmistettua tomusokeria*
- 300 g kookoskermaa
- 200 g pakkasmustikoita
- 40 g vähähiilihydraattista siirappia (esimerkiksi Fiber Sirup gold)
- 2 tl agar agaria
Tee näin:
- Jauha mantelit monitoimikoneessa seokseksi, jossa on jauhoja ja pieniä paloja.
- Sulata kookosöljy, sekoita keskenään mantelit, kookosöljy, siirappi ja mantelijauhot. Painele taikina vuokaan ja laita jääkaappiin.
- Kaada mustikat, tomusokeri, agar agar ja kookoskerma kulhoon ja sekoita hyvin. Anna seistä 2 minuuttia. Lämmitä sen jälkeen seosta 2 minuuttia kiehauttamatta.
- Kaada mustikkaseos pohjan päälle. Laita takaisin jääkaappiin ja anna jäähtyä 30 minuuttia.
- Koristele halutessasi tuoreilla marjoilla.
*Mikäli käytät normaalia tomusokeria, huomioi ettei sitä ole laskettu kaloritaulukkoon.
Ravintosisältö per annos:
Kalorit: 286,3
Kuitu (g): 7,4
Proteiinit (g): 6,2
Rasva (g): 24,9
Hiilihydraatit (g): 8,8
Sokeri (g): 4
Reseptin loi Evelina Söderholm