vähähiilihydraattinen leipä mantelijauhoista
VälipalatVähähiilihydraattinen leipä

Vähähiilihydraattinen leipä

22 July 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Tälllä ohjeella valmistat vähähiilihydraattisen leivän mantelijauhoista, joka sisältää runsaasti proteiinia! Mantelijauhojen ansiosta leipä on luonnollisesti gluteeniton sekä helppo valmistaa. Tällä ohjeella valmistat 7 annosta.

Annokset:

7

Valmistusaika:

00:20:00

Kcal:

182

Ainesosat:

  • 1,5 dl mantelijauhoja
  • 2 munaa
  • 400 g raejuustoa
  • 0,5 dl auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl margariinia, 60 %
  • 2 rkl Fiberhusk-psylliumkuorijauhetta
  • 2 rkl leivinjauhetta
  • 1 tl chia-siemeniä
  • 1 hyppysellinen suolaa

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Sekoita raejuusto ja munat tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata margariini.
  • Sekoita kaikki ainekset hyvin monitoimikoneella tai vastaavalla. Anna taikinan kohota 2 minuuttia.
  • Jaa taikina 7 palloksi ja rullaa ne pitkulaisiksi. Huuhtele kädet vedellä, niin rullaaminen on helpompaa.
  • Ripottele pinnalle chia-siemeniä ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 181,9

Kuitu (g): 5,4

Proteiinit (g): 10,2

Rasva (g): 13,2

Hiilihydraatit (g): 3,3

Sokeri (g): 1,5

Reseptin loi Evelina Söderholm