Vähähiilihydraattinen leipä
22 July 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Tälllä ohjeella valmistat vähähiilihydraattisen leivän mantelijauhoista, joka sisältää runsaasti proteiinia! Mantelijauhojen ansiosta leipä on luonnollisesti gluteeniton sekä helppo valmistaa. Tällä ohjeella valmistat 7 annosta.
Annokset:
7
Valmistusaika:
00:20:00
Kcal:
182
Ainesosat:
- 1,5 dl mantelijauhoja
- 2 munaa
- 400 g raejuustoa
- 0,5 dl auringonkukansiemeniä
- 2 rkl margariinia, 60 %
- 2 rkl Fiberhusk-psylliumkuorijauhetta
- 2 rkl leivinjauhetta
- 1 tl chia-siemeniä
- 1 hyppysellinen suolaa
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Sekoita raejuusto ja munat tasaiseksi taikinaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata margariini.
- Sekoita kaikki ainekset hyvin monitoimikoneella tai vastaavalla. Anna taikinan kohota 2 minuuttia.
- Jaa taikina 7 palloksi ja rullaa ne pitkulaisiksi. Huuhtele kädet vedellä, niin rullaaminen on helpompaa.
- Ripottele pinnalle chia-siemeniä ja paista uunin keskitasolla 20 minuuttia.
Ravintosisältö per annos:
Kalorit: 181,9
Kuitu (g): 5,4
Proteiinit (g): 10,2
Rasva (g): 13,2
Hiilihydraatit (g): 3,3
Sokeri (g): 1,5
Reseptin loi Evelina Söderholm