Vähähiilihydraattinen juustokakku on astetta terveellisempi herkku ja lisäksi helppo valmistaa.
JälkiruoatVähähiilihydraattinen juustokakku

Vähähiilihydraattinen juustokakku

7 June 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Tässä helppo ohje astetta terveellisemmälle juustokakulle, jonka viimeistelyyn voidaan käyttää halutessa marjoja. Vähähiilihydraattinen juustokakku sisältää vain 228.5 kaloria per annos. Valmista juustokakku esimerkiksi juhlapöytään ja herkuttele hyvällä omallatunnolla. Ohjeella valmistat kakun, jossa on 8 annosta.

Annokset:

8

Valmistusaika:

00:08:00

Aineosat:

  • 3 dl mantelijauhoja
  • 60 g vegaanimargariinia 60 %
  • 1 rkl Stevia-makeutusainetta
  • 0,5 tl vaniljasokeria
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa 9 %
  • 450 g vaniljarahkaa 0,2 %, sokeroimaton
  • 1,5 tl agar-agaria

Tee näin:

  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Sulata margariini ja sekoita joukkoon mantelijauhot, Stevia ja vaniljasokeri. Vuoraa kakkuvuoka (halk. 22cm) leivinpaperilla.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista uunin keskiosassa 8 minuuttia. Ota vuoka pois uunista ja anna jäähtyä.
  • Sekoita tuorejuusto, rahka ja agar-agar yhteen kattilassa. Anna tekeytyä 2 minuuttia. Lämmitä seosta keittolevyllä – älä anna kiehahtaa, mutta kuumenna 2 minuutin ajan.
  • Kaada seos kakkuvuokaan, kakkupohjan päälle ja anna jäähtyä ennen kuin pistät sen jääkaappiin. Juustokakku on tarjoiluvalmis, kun se on täysin jäähtynyt.

Ravintosisältö:

Kalorit: 228,5

Kuitu (g): 1,7

Proteiini (g): 11,8

Rasva (g): 17

Hiilihydraatit (g): 5,8

Sokeri (g): 4

*Stevia on makeutusaine, jonka sisältämät hiilihydraatit eivät imeydy elimistöön.

Reseptin loi Evelina Söderholm