vähähiilihydraattinen granola
VälipalatVähähiilihydraattinen granola

Vähähiilihydraattinen granola

22 July 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Granolan valmistaminen itse on helppoa – kokeile vähähiilihydraattista granolaa! Tässä reseptissä on myös runsaasti proteiinia. Tällä ohjeella valmistat 15 kpl 50 gramman annosta.

Annokset:

15

Valmistusaika:

00:30:00

Kcal:

227

Ainesosat:

  • 150 g kokonaisia manteleita
  • 150 g cashewpähkinöitä
  • 65 g kurpitsansiemeniä
  • 65 g auringonkukansiemeniä
  • 50 g chia-siemeniä
  • 36 g kookoshiutaleita
  • 75 g mantelivoita
  • 1 dl vettä
  • 4 tl pakastekuivattuja vadelmia
  • 2 tl makeutusaineesta valmistettua tomusokeria*
  • ½ tl vaniljasokeria

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
  • Jauha mantelit ja cashewpähkinät monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi, jossa on suuria ja pieniä paloja. Laita sivuun.
  • Jauha sen jälkeen kurpitsansiemenet ja auringonkukansiemenet monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi, jossa on suuria ja pieniä paloja.
  • Sekoita kulhossa vaniljasokeri, tomusokeri, vesi, mantelivoi ja chia-siemenet sileäksi massaksi. Lisää jauhetut pähkinät, siemenet ja kookoshiutaleet. Sekoita.
  • Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Murenna granolaseos käsin. Lisää pakastekuivatut vadelmat. Säilytä lasipurkissa.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 226,7

Kuitu (g): 4,7

Proteiinit (g): 7,7

Rasva (g): 18,6

Hiilihydraatit (g): 7,7

Sokeri (g): 1,6

*mikäli käytäy normaalia tomusokeria, huomioi ettei sitä ole laskettu kaloritaulukkoon.

Reseptin loi Evelina Söderholm