Vähähiilihydraattinen granola
22 July 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Granolan valmistaminen itse on helppoa – kokeile vähähiilihydraattista granolaa! Tässä reseptissä on myös runsaasti proteiinia. Tällä ohjeella valmistat 15 kpl 50 gramman annosta.
Annokset:
15
Valmistusaika:
00:30:00
Kcal:
227
Ainesosat:
- 150 g kokonaisia manteleita
- 150 g cashewpähkinöitä
- 65 g kurpitsansiemeniä
- 65 g auringonkukansiemeniä
- 50 g chia-siemeniä
- 36 g kookoshiutaleita
- 75 g mantelivoita
- 1 dl vettä
- 4 tl pakastekuivattuja vadelmia
- 2 tl makeutusaineesta valmistettua tomusokeria*
- ½ tl vaniljasokeria
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
- Jauha mantelit ja cashewpähkinät monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi, jossa on suuria ja pieniä paloja. Laita sivuun.
- Jauha sen jälkeen kurpitsansiemenet ja auringonkukansiemenet monitoimikoneessa karkeaksi seokseksi, jossa on suuria ja pieniä paloja.
- Sekoita kulhossa vaniljasokeri, tomusokeri, vesi, mantelivoi ja chia-siemenet sileäksi massaksi. Lisää jauhetut pähkinät, siemenet ja kookoshiutaleet. Sekoita.
- Levitä seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista uunissa 40 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Murenna granolaseos käsin. Lisää pakastekuivatut vadelmat. Säilytä lasipurkissa.
Ravintosisältö per annos:
Kalorit: 226,7
Kuitu (g): 4,7
Proteiinit (g): 7,7
Rasva (g): 18,6
Hiilihydraatit (g): 7,7
Sokeri (g): 1,6
*mikäli käytäy normaalia tomusokeria, huomioi ettei sitä ole laskettu kaloritaulukkoon.
Reseptin loi Evelina Söderholm