Thai Green Curry
3 January 2020
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Haluatko maukkaan ja eksoottisen päivällisen, joka on myös terveellinen ja vähäkalorinen? Tämä Thai Green Curry -resepti tarjoaa uskomattoman maukkaan makumatkan aasialaiseen kulttuuriin ilman turhia kaloreita, sillä yksi annos sisältää vain 208 kaloria! Reseptillä valmistat 3 annosta. Voit myös pakastaa esivalmistetun kastikepohjan ja lisätä tuoreet vihannekset sulatusvaiheessa.
Annokset:
3
Valmistusaika:
00:35:00
Kcal:
208
Aineosat:
- 2 porkkanaa
- 1 kesäkurpitsa
- 150 g sokeriherneitä
- 100 g lehtimangoldia
- 100 g ituja
- Nippu tuoretta korianteria
- Tuore chili
Thai Green -kastikepohja:
- ½ rkl kurkumaa
- ½ rkl kuminaa
- ½ rkl korianteria
- 1 parsakaalin kukinto
- 1 litra kasvislientä, vähäsuolainen
- 1 keltainen sipuli
- 4 vihreää chiliä (tuore)
- 2 kpl sitruunaruohoa
- 3 valkosipulinkynttä
- 2 cm tuoretta inkivääriä
- Nippu tuoretta korianteria
Tee näin:
- Pohja: Hienonna sipuli, valkosipuli ja chili. Irrota parsakaalin kanta ja paloittele se kuutioiksi. Poista halutessasi chilistä siemenet. Muussaa sitruunaruoho pyreeksi. Keitä kaikki aineosat, paitsi Stevia, kasvisliemessä 10 minuutin ajan. Tämän jälkeen sekoita aineosat käsivatkaimella koostumukseltaan tasaiseksi ja lisää lopuksi Stevia.
- Pilko lehtimangoldi ja sokeriherneet paloiksi. Jos sinulla on spiraalileikkuri, voit leikata porkkanoista ja kesäkurpitsasta ”nuudeleita”. Lisää lehtijuurikas, sokeriherneet, porkkana ja kesäkurpitsa kastikepohjaan. Kuumenna kastike ja anna kiehua 2-3 minuutin ajan. Viimeistele annos chilillä, iduilla ja tuoreella korianterilla.
Per annos:
Kalorit: 208,2
Kuitu (g): 10,1
Proteiini (g): 10,3
Rasva (g): 3,5
Hiilihydraatti (g): 35
Sokeri (g): 16,8
Reseptin loi Evelina Söderholm