Terveelliset makupalat – Raakasuklaapalat manteleilla
VälipalatRaakasuklaapalat

Raakasuklaapalat

19 March 2018

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Terveelliset makupalat – Raakasuklaapalat manteleilla

Valmista ja tarjoile terveellisiä raakasuklaapaloja kahvivieraille tai hemmottele itseäsi tarpeen vaatiessa. Kokeile reseptiämme!

Aineosat:,Kuorrutus:

  • 80 g manteleita
  • 50 g kaurahiutaleita
  • 280 g taateleita
  • 30 g kaakaota
  • 50 g kookosta
  • 1 rkl voisulaa / kookosöljyä
  • 2 rkl kuitusiirappia tai hunjaa
  • 1 rkl makeutusainetta
  • 1-2 rkl vettä

Kuorrutus:

  • 1 Nutrilett Chocolate & Seasalt, paloiteltuna pieniksi paloiksi
  • 120 g tummaa suklaata, sulatettuna 1 tl kookosöljyn kanssa

Tee näin:

  • Murskaa mantelit ja kaurahiutaleet hienoksi muruksi tehosekoittimen avulla.
  • Lisää loput aineosat (ei vettä) joukkoon ja sekoita hyvin. Jos massa kerääntyy tehosekoittimen reunoihin, tulee se kaapia takaisin tehosekoittimen pohjalle.
  • Lisää lopussa vesi, jotta taikinasta tulee hieman notkeampaa ja helposti muotoiltavaa.
  • Painele taikina 20x20cm kokoisen vuoan pohjaan sormien avulla. (Kostuta sormet kookosöljyssä tai vedessä ennen painelua ja sen aikana). Anna jäähtyä noin 30 minuuttia.
  • Lisää lopussa paloiteltu Nutrilett-patukka ja tämän jälkeen suklaasula.
  • Voit painella Nutrilett-patukan palat taikinan sisään.
  • Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat levyn paloiksi.