Raakasuklaapalat
19 March 2018
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Terveelliset makupalat – Raakasuklaapalat manteleilla
Valmista ja tarjoile terveellisiä raakasuklaapaloja kahvivieraille tai hemmottele itseäsi tarpeen vaatiessa. Kokeile reseptiämme!
Aineosat:,Kuorrutus:
- 80 g manteleita
- 50 g kaurahiutaleita
- 280 g taateleita
- 30 g kaakaota
- 50 g kookosta
- 1 rkl voisulaa / kookosöljyä
- 2 rkl kuitusiirappia tai hunjaa
- 1 rkl makeutusainetta
- 1-2 rkl vettä
Kuorrutus:
- 1 Nutrilett Chocolate & Seasalt, paloiteltuna pieniksi paloiksi
- 120 g tummaa suklaata, sulatettuna 1 tl kookosöljyn kanssa
Tee näin:
- Murskaa mantelit ja kaurahiutaleet hienoksi muruksi tehosekoittimen avulla.
- Lisää loput aineosat (ei vettä) joukkoon ja sekoita hyvin. Jos massa kerääntyy tehosekoittimen reunoihin, tulee se kaapia takaisin tehosekoittimen pohjalle.
- Lisää lopussa vesi, jotta taikinasta tulee hieman notkeampaa ja helposti muotoiltavaa.
- Painele taikina 20x20cm kokoisen vuoan pohjaan sormien avulla. (Kostuta sormet kookosöljyssä tai vedessä ennen painelua ja sen aikana). Anna jäähtyä noin 30 minuuttia.
- Lisää lopussa paloiteltu Nutrilett-patukka ja tämän jälkeen suklaasula.
- Voit painella Nutrilett-patukan palat taikinan sisään.
- Anna jäähtyä ennen kuin leikkaat levyn paloiksi.