Portobello-purilainen
2 January 2020
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Tämä astetta terveellisempi purilaisversio sisältää vain 208 kaloria, mutta maistuu taivaallisen hyvältä. Reseptissä perinteiset hampurilaissämpylät korvataan maukkailla Portobello-sienillä. Vähäisen kalorisisällön ansiosta Portobello-purilainen sopii nautittavaksi esimerkiksi painonpudotuksen yhteydessä ja osana niukkaenergiaista dieettiä. Värikäs, maukas ja terveellinen – mitä muuta hampurilaiseltasi kaipaat!
Annokset:
1
Valmistusaika:
00:30:00
Kcal:
208
Aineosat:
- 2 Portobello-sientä
- 1 tl rypsiöljyä
- ½ tl mustapippuria
- 1 tl savupaprikajauhetta
Kastike:
- ½ pakettia valkoisia papuja
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 rkl vettä
Täyte:
- Punakaalia
- Tomaattia
- Porkkanaa
- Keltaista paprikaa
- Kesäkurpitsaa
- Tuoretta persiljaa
Tee näin:
- Kastike: Laita keitetyt pavut, valkosipuli ja vesi tehosekoittimeen ja sekoita kunnes koostumus on tasainen.
- Portobello-sienet: Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. puhdista Portobello-sienet ja poista kanta. Jaa öljy, pippuri ja paprikajauhe sienien sisään. Laita sienet sisäpuoli ylöspäin leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunin keskitasolla 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
- Kasvikset: Paloittele tai viipaloi kasvikset.
- Aloita purilaisen kokoaminen laittamalla Portobello-sieni pohjalle, tämä jälkeen kastiketta ja kasvikset. Viimeistele purilainen laittamalla toinen Portobello kanneksi. Tarjoile!
Per annos:
Kalorit: 208,3
Kuitu (g): 11,6
Proteiini (g): 13,6
Rasva (g): 7,1
Hiilihydraatit (g): 19,2
Sokeri (g): 4,2
Reseptin loi Evelina Söderholm