Parsakaalipyörykät ja zucchinipasta
16 July 2018
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Parsakaalipullat ja zucchinipasta
Tämä päivällinen on täydellinen sinulle, joka haluat syödä enemmän kasviksia. Aterian herkulliset kasvispullat valmistetaan parsakaalista ja tarjoillaan zucchini-, eli kesäkurpitsapastan kanssa. Päivällinen on erityisen hyvä painonhallintaan ja painonpudotukseen, koska se sisältää alle 600 kaloria!
Aineosat:
- 1 parsakaali
- ½ sipuli
- 3 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 2 valkosipulin kynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl sitruunamehua, puristettu
- 2 pientä kypsää avokadoa
- 10 grammaa basilikaa
- Suolaa ja pippuria
- 2 kesäkurpitsaa
Tee näin:
Parsakaalipullat:
- Huuhtele parsakaali ja leikkaa parsakaalin kukinnot irti. Laita kukinnot, sipuli, auringonkukansiemenet, valkosipuli ja 1rkl oliiviöljyä monitoimikoneeseen. Sekoita aineosat jättäen koostumus hieman karkeaksi.
- Pyörittele massa palloiksi.
Avokadopesto:
- Laita avokado, basilika, valkosipuli, 1 rkl oliiviöljyä ja sitruunamehu monitoimikoneeseen ja sekoita kunnes koostumus on sileä.
- Mausta pippurilla ja suolalla.
Kesäkurpitsapasta:
- Keitä kattilallinen vettä ja mausta suolalla.
- Suikaloi kesäkurpitsa tai raasta raastinraudalla.
- Aseta kesäkurpitsasuikaleet veteen ja anna kiehua muutaman sekunnin
- Kaada kesäkurpitsasuikaleet siivilään ja anna veden valua pois
- Tarjoile zucchinipasta avokadopestolla ja parsakaalipullilla
Tämä terveellinen resepti sopii myös vegaaneille ja on täynnä kuituja, proteiineja ja terveellisiä rasvahappoja.
Ravintosisältö:
Kalorit: 563,3 kcal
Kuituja (g): 22.7 g
Proteiinit (g): 31.3 g
Rasvaa (g): 94,3 g
Hiilihydraatit (g): 45.8 g
Sokerit (g): 14.1 g