Ruokaisa parsakaalipiirakka
VälipalatParsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka

16 May 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Tämä maukas ja proteiinipitoinen suolainen kasvispiirakka on ravinteikas ateria. Reseptistä tulee kolme annosta gluteenitonta piirakkaa.

Annokset:

3

Valmistusaika:

01:00:00

Kcal:

434

Ainesosat:

  • 1 tölkki keitettyjä kikherneitä
  • 3 rkl mantelijauhoja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 pieninuppuinen parsakaali
  • 1 pieni sipuli
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl rasvatonta maitoa
  • 1 kourallinen pinaattia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa

Tee näin:

  • Piirakkapohja: sekoita yhteen kikherneet, mantelijauho, oliiviöljy ja suola sauvasekoittimella tai yleiskoneessa
  • Painele taikina piirakkavuokaan, pistele hieman haarukalla ja laita jääkaappiin 10-30 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Laita piirakkapohja uunin keskitasolle esipaistumaan 20 minuutiksi.
  • Pilko parsakaali ja silppua sipuli. Sekoita yhteen kananmunat, maito, puristettu valkosipuli, pinaatti, suola ja pippuri.
  • Laita parsakaali ja sipulisilppu piirakkapohjan päälle ja kaada päälle munamaitoseos. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia.
  • Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi salaatin kera.

Ravintoarvot per annos:

Kaloreita: 434

Kuitua (g): 8,3

Proteiinia (g): 24

Rasvaa (g): 24,5

Hiilihydraatteja (g): 30,6

Sokeria (g): 9,9

Reseptin loi Evelina Söderholm