Parsakaalipiirakka
16 May 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Tämä maukas ja proteiinipitoinen suolainen kasvispiirakka on ravinteikas ateria. Reseptistä tulee kolme annosta gluteenitonta piirakkaa.
Annokset:
3
Valmistusaika:
01:00:00
Kcal:
434
Ainesosat:
- 1 tölkki keitettyjä kikherneitä
- 3 rkl mantelijauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0,5 tl suolaa
- 1 pieninuppuinen parsakaali
- 1 pieni sipuli
- 4 kananmunaa
- 2,5 dl rasvatonta maitoa
- 1 kourallinen pinaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1/4 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
Tee näin:
- Piirakkapohja: sekoita yhteen kikherneet, mantelijauho, oliiviöljy ja suola sauvasekoittimella tai yleiskoneessa
- Painele taikina piirakkavuokaan, pistele hieman haarukalla ja laita jääkaappiin 10-30 minuutiksi. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Laita piirakkapohja uunin keskitasolle esipaistumaan 20 minuutiksi.
- Pilko parsakaali ja silppua sipuli. Sekoita yhteen kananmunat, maito, puristettu valkosipuli, pinaatti, suola ja pippuri.
- Laita parsakaali ja sipulisilppu piirakkapohjan päälle ja kaada päälle munamaitoseos. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua. Tarjoile esimerkiksi salaatin kera.
Ravintoarvot per annos:
Kaloreita: 434
Kuitua (g): 8,3
Proteiinia (g): 24
Rasvaa (g): 24,5
Hiilihydraatteja (g): 30,6
Sokeria (g): 9,9
Reseptin loi Evelina Söderholm