Tarjoiluehdotus: Kesäinen ja kevyt parsakeitto. Annos viimeistelty verson päillä.
Kesäinen Parsakeitto

Kesäinen Parsakeitto

7 October 2015

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Kesäinen parsakeitto

Vaikka kesä onkin grilliruoan kulta-aikaa, saattaa helteellä raikastava kesäinen keitto olla houkuttelevampi. Tämä parsakeitto maistuu ihanalta mutta sisältää vain 184 kaloria per annos!

Annokset:

2

Kcal:

184

Ainesosat:

  • 500 g tuoretta vihreää parsaa (vaihtoehtoisesti voit kokeilla kesäkurpitsaa)
  • 2 pientä sipulia
  • 1 tl öljyä
  • 2 dl omenamehua
  • 8 dl kanalientä
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 tl maissitärkkelystä (maizena)
  • 2 rkl sitruunamehua
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl hienonnettua persiljaa

Tee näin:

  • Poista veitsellä parsan kovat päät. Irroita nuput ja laita ne syrjään odottamaan. Leikkaa parsatangot paloiksi.
  • Pilko sipulit ja kuullota kattilassa pienessä öljytilkassa yhdessä parsan kanssa. Lisää omenamehu sekä kanaliemi ja keitä noin 20 min.
  • Sekoita keitto tasaiseksi massaksi sauvasekoittimella tai blenderillä yhdessä persiljan kanssa. Siirrä keitto kattilaan. Sekoita maissitärkkelys ruokakermaan ja lisää nauhana keittoon.
  • Lisää parsan nuput ja keitä n. 3-4 minuuttia. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Haluteltassasi tarjoa keitto hyvän leivän ja grillatun kanan kanssa.

Ravintoarvot:

Kaloreita: 184

Kuitua (g): 2,7

Proteiinia (g): 5,6

Rasvaa (g): 14

Hiilihydraatteja (g): 11

Nautinnollista kesää!