Tarjoiluehdotus: Kurpitsakeitto
Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto

3 August 2016

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Kurpitsakeitto

Kurpitsakeitto maistuu taivaalliselta, oli sitten ulkona kylmä tai kuuma! Keitto sopii niin illallisen alkuruoaksi, tai kevyeksi lounaaksi. Kun valmistat kerralla isomman määrän, riittää keitosta useammaksikin päiväksi! Tällä ohjeella valmistat 4 annosta.

Annokset:

4

Ainesosat:

  • Hokkaido-kurpitsaa tai butternut-kurpitsaa, n. 1,5 kg
  • 1 iso punainen sipuli
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili (tai enemmänkin, mikäli pidät tulisesta)
  • 1 L kasvislientä
  • Juustokuminaa
  • Korianteria
  • Tuoretta korianteria
  • Oliiviöljyä

Tee näin:

  • Lämmitä uuni 170 asteeseen.
  • Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille.
  • Lisää valkosipulinkynnet ja pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä.
  • Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Näin kurpitsasta tulee erityisen maukasta pelkän keittämisen sijaan.
  • Paahda pinjansiemeniä pannulla, niin että ne saavat kauniin ruskean värin.
  • Lisää hiukan Maldon-suolaa.
  • Laita syrjään keiton koristelua varten.
  • Pilko sipuli ja kuullota kevyesti isossa kattilassa.
  • Lisää hienonnettu chili.
  • Mausta juustokuminalla ja korianterilla (mausteella) ja lisää kasvisliemi.
  • Lisää juusto ja paistetut kurpitsakuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
  • Lopuksi, soseuta keitto samettiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä.
  • Tarjoa tuoreen korianterin ja paahdettujen pinjansiementen kera.

Nauti!