Kurpitsakeitto
3 August 2016
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Kurpitsakeitto
Kurpitsakeitto maistuu taivaalliselta, oli sitten ulkona kylmä tai kuuma! Keitto sopii niin illallisen alkuruoaksi, tai kevyeksi lounaaksi. Kun valmistat kerralla isomman määrän, riittää keitosta useammaksikin päiväksi! Tällä ohjeella valmistat 4 annosta.
Annokset:
4
Ainesosat:
- Hokkaido-kurpitsaa tai butternut-kurpitsaa, n. 1,5 kg
- 1 iso punainen sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili (tai enemmänkin, mikäli pidät tulisesta)
- 1 L kasvislientä
- Juustokuminaa
- Korianteria
- Tuoretta korianteria
- Oliiviöljyä
Tee näin:
- Lämmitä uuni 170 asteeseen.
- Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet. Leikkaa kurpitsa kuutioiksi ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille.
- Lisää valkosipulinkynnet ja pirskottele päälle hiukan oliiviöljyä.
- Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia. Näin kurpitsasta tulee erityisen maukasta pelkän keittämisen sijaan.
- Paahda pinjansiemeniä pannulla, niin että ne saavat kauniin ruskean värin.
- Lisää hiukan Maldon-suolaa.
- Laita syrjään keiton koristelua varten.
- Pilko sipuli ja kuullota kevyesti isossa kattilassa.
- Lisää hienonnettu chili.
- Mausta juustokuminalla ja korianterilla (mausteella) ja lisää kasvisliemi.
- Lisää juusto ja paistetut kurpitsakuutiot. Kuumenna kiehuvaksi.
- Lopuksi, soseuta keitto samettiseksi joko sauvasekoittimella tai blenderissä.
- Tarjoa tuoreen korianterin ja paahdettujen pinjansiementen kera.
Nauti!