Kukkakaalirisotto
2 January 2020
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Helppo risotto, jossa perinteinen riisi on korvattu kukkakaalilla. Tämä resepti sopii täydellisesti osaksi vähäkalorista ruokavaliota ja astetta terveellisempien elämäntapojen noudattamiseen. Reseptillä valmistat 2 annosta, joiden kalorisisältö on vain 241 kaloria per annos.
Voit halutessasi käyttää 500 gramma tuoreita sieniä kuivattujen sienien sijasta, mutta kuivatut sienet antavat ruokaan enemmän makua.
Annokset:
2
Valmistusaika:
00:25:00
Kcal:
241
Aineosat:
- 1 kukkakaalin kukinto
- 1 pussi kuivattuja metsäsieniä
- ½ keltainen sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 tl rypsiöljyä
- 3 dl kasvislientä (kasvisliemikuutiosta)
- 2 rkl tuorehiivaa
- ½ tl mustapippuria
Tee näin:
- Kiehauta puolet kasvisliemestä. Lisää joukkoon kuivatut sienet ja anna maustua vähintään 20 minuutin ajan. Raasta kukkakaali raastinraudalla.
- Lämmitä öljy isossa kattilassa ja kuullota pilkottu sipuli ja puristettu valkosipuli, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Lisää joukkoon sienet ja kasvisliemi, tuorehiiva ja kukkakaali.
- Sekoita ja anna kiehua matalalla lämmöllä, kunnes kasviliemi on haihtunut.
- Viimeistele annos vastajauhetulla mustapippurilla.
Per annos:
Kalorit: 241,4
Kuitu (g): 10,4
Proteiini (g): 20,6
Rasva (g): 5,4
Hiilihydraatit (g): 30,2
Sokeri (g): 12,3
Reseptin loi Evelina Söderholm