Kaurakupit
12 March 2018
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Terveelliset kaurakupit
Tällä reseptillä valmistat 6 kpl terveellistä kaurakuppia, jotka voit täyttää esimerkiksi marjoilla, jogurtilla tai vaikkapa jäätelöllä. Nauti jogurtilla täytetty kaurakuppi aamiaiseksi tai tarjoile jäätelöllä ja marjoilla täytetty kaurakuppi jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.
Annokset:
6
Ainesosat:
- 1 keskikokoinen banaani
- 100 g kaurahiutaleita
- 3 rkl hunajaa/kuitusiirappia
- 1 kananmunan valkuainen
- 1 tl kanelia
- ½ tl vanilja-aromia
- Ripaus suolaa
- Lisää halutessasi 20 g Banaanigranolaa (katso resepti alta) tai rouhittuja pähkinöitä, siemeniä.
Tee näin:
- Muussaa banaani hyvin haarukalla tai sauvasekoittimella.
- Sekoita joukkoon loput aineosista ja anna tekeytyä kylmässä noin 30 minuuttia.
- Painele kylmä taikinamassa kuuteen muffinivuokaan tai kuuteen voideltuun teflonpinnoitteiseen vuokaan. Painele taikinamassa hyvin vuokien pohjaan ja tämän jälkeen vuokien reunoille teelusikan kuperalla puolella. (Voit käyttää apunasi myös sormia).
- Paista kaurakupit 160 asteessa noin 18-20 minuuttia.
- Anna kaurakuppien jäähtyä vuoissa ennen irrottamista.
- Täytä kupit mielesi mukaisella täytteellä, kuten jogurtilla, marjoilla tai muulla hyvällä!
- Kaurakupit säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman päivän.