Terveelliset kaurakupit jogurtilla
VälipalatKaurakupit

Kaurakupit

12 March 2018

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Terveelliset kaurakupit

Tällä reseptillä valmistat 6 kpl terveellistä kaurakuppia, jotka voit täyttää esimerkiksi marjoilla, jogurtilla tai vaikkapa jäätelöllä. Nauti jogurtilla täytetty kaurakuppi aamiaiseksi tai tarjoile jäätelöllä ja marjoilla täytetty kaurakuppi jälkiruoaksi tai kahvin kanssa.

Annokset:

6

Ainesosat:

  • 1 keskikokoinen banaani
  • 100 g kaurahiutaleita
  • 3 rkl hunajaa/kuitusiirappia
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 1 tl kanelia
  • ½ tl vanilja-aromia
  • Ripaus suolaa
  • Lisää halutessasi 20 g Banaanigranolaa (katso resepti alta) tai rouhittuja pähkinöitä, siemeniä.

Tee näin:

  • Muussaa banaani hyvin haarukalla tai sauvasekoittimella.
  • Sekoita joukkoon loput aineosista ja anna tekeytyä kylmässä noin 30 minuuttia.
  • Painele kylmä taikinamassa kuuteen muffinivuokaan tai kuuteen voideltuun teflonpinnoitteiseen vuokaan. Painele taikinamassa hyvin vuokien pohjaan ja tämän jälkeen vuokien reunoille teelusikan kuperalla puolella. (Voit käyttää apunasi myös sormia).
  • Paista kaurakupit 160 asteessa noin 18-20 minuuttia.
  • Anna kaurakuppien jäähtyä vuoissa ennen irrottamista.
  • Täytä kupit mielesi mukaisella täytteellä, kuten jogurtilla, marjoilla tai muulla hyvällä!
  • Kaurakupit säilyvät jääkaapissa hyvin muutaman päivän.