kasvistapas
VälipalatKasvistapas

Kasvistapas

22 July 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Tapas tarkoittaa useita pieniä annoksia! Tässä on kolme terveellistä kasvistapasta. Yhdistä vielä useampiin annoksiin tai tarjoile naposteltavana. Kun valmistat kaikki annokset samaan aikaan, säästät aikaa, sillä uuni on jo valmiiksi lämmin. Tällä ohjeella valmistat neljä annosta, jotka tarjoavat erilaisia makuja.

Annokset:

4

Valmistusaika:

00:30:00

Kcal:

248

Ainesosat Bruschetta:

  • 1 bataatti
  • 1 tomaatti
  • 50 g punasipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 hyppysellinen suolaa
  • 1 hyppysellinen mustapippuria
  • Nippu tuoretta basilikaa

Ainesosat Munakoisopizza:

  • 1 pieni munakoiso (320 g)
  • ¼ tl suolaa
  • 4 babytomaattia
  • 8 tl Basilikaa sisältävää pastakastiketta
  • 20 g italialaista mozzarellaa
  • Nippu pinaattia

Ainesosat Täytetyt uunipaprikat:

  • 3 kpl punaisia snackpaprikoita
  • 100 g Philadelphia light, valkosipulin maku

Tee näin Bruschetta:

  • Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Kosteuta ja paista bataatti uunissa 15 minuuttia. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi.
  • Hienonna punasipuli ja basilika. Sekoita keskenään tomaatti, punasipuli, öljy, etikka, suola ja pippuri.
  • Kun bataatti on valmis, viipaloi se sentin paksuisiksi siivuiksi.
  • Paahda bataatti-viipaleita leivänpaahtimessa muutama minuutti, jotta niistä tulee rapeita.
  • Laita päälle tomaattiseosta ja tarjoile!

Tee näin Munakoisopizza:

  • Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  • Viipaloi munakoiso 1,5 cm paksuisiksi siivuiksi. Levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, ripottele päälle suolaa ja paista uunin keskitasossa 20 minuuttia.
  • Viipaloi tomaatti.
  • Kun munakoiso on valmis, laita jokaisen viipaleen päälle pastakastiketta, tomaattia, pinaatinlehtiä ja mozzarellaa.
  • Paista uunissa 5-10 minuuttia.

Tee näin Täytetyt uunipaprikat:

  • Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen.
  • Poista paprikasta siemenet ja täytä tuorejuustolla.
  • Paista uunin keskitasossa 15-20 minuuttia, kunnes paprikat ovat saaneet hieman väriä.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 248,7

Kuitu (g): 8,2

Proteiinit (g): 6,8

Rasva (g): 7,8

Hiilihydraatit (g): 33,7

Sokeri (g): 12,5

Reseptin loi Evelina Söderholm