kasvismoussaka soijapihvistä
Kasvismoussaka

Kasvismoussaka

22 July 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Helppo resepti kasvismoussakalle – valmistettu soijapihvistä lihan sijaan! Korkea proteiinipitoisuus ja luonnollisesti gluteeniton. Lisää tuoretta chiliä tai chilimaustetta tomaattikastikkeeseen, jos kaipaat hieman potkua. Tällä ohjeella vamistat neljä annosta, ja se sopii erinomaisesti illallliskutsuille, perhepäivälliselle tai lounaaksi seuraavalle päivälle.

Annokset:

4

Valmistusaika:

00:30:00

Kcal:

549

Ainesosat:

  • 650 g perunaa
  • 300 g munakoisoa (1 kpl)
  • 500 g soijataikinaa
  • 1 tlk pastakastiketta, valkosipuli ja yrtit
  • 200 g Cremé fraîche, kevyt 18 %
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 muna
  • 50 g kevytjuustoa 10 %
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria

Tee näin:

  • Keitä perunoita 15 minuuttia.
  • Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  • Voitele uunivuoka, viipaloi perunat ja laita ne vuokaan.
  • Pilko munakoiso ja paista se soijataikinan kanssa öljyssä. Lisää puolet suolan ja pippurin määrästä ja lisää sitten tomaattikastike. Kuumenna ja kaada sitten perunoiden päälle.
  • Sekoita cremé fraîche munan ja jäljellä olevan suolan ja pippurin kanssa. Levitä soijataikinan päälle ja viipaloi päälle kevytjuustoa.
  • Paista uunissa 15 minuuttia.
  • Anna jäähtyä 10-15 ennen tarjoilua.

Ravintosisältö per annos:

Kalorit: 549,2

Kuitu (g): 14,2

Proteiinit (g): 35,2

Rasva (g): 20,4

Hiilihydraatit (g): 49,2

Sokeri (g): 21,9

Reseptin loi Evelina Söderholm