Gluteeniton vegaaninen leipä on täynnä terveellisiä siemeniä ja sisältää runsaasti kuitua.
VälipalatGluteeniton vegaaninen leipä

Gluteeniton vegaaninen leipä

16 May 2019

|

Päivitetty 6 November 2024

Kirjoittanut:

Tällä reseptillä valmistat täyttävän leivän, joka on sekä vegaaninen että gluteeniton ja sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja ja proteiinia! Reseptillä valmistat yhden leivän, josta tulee noin 18 viipaletta.

Annokset:

18

Valmistusaika:

00:15:00

Kcal:

167

Ainesosat:

  • 4 rkl chia-siemeniä
  • 2,75 dl vettä
  • 1 rkl psylliumjauhetta
  • 4 dl mantelijauhoa
  • 2 dl kurpitsansiemeniä
  • 3 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
  • 0,5 dl kokonaisia manteleita
  • 0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1,5 tl leipämaustesekoitusta (fenkoli, anis, kumina)
  • 1 tl suolaa
  • 1,2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl kuitusiirappia

Tee näin:

  • Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
  • Sekoita chia-siemenet 1,75 desilitraan vettä – anna turvota 10 minuuttia
  • Sekoita toisessa kulhossa 1 dl vettä ja psyllium (turpoaa nopeasti)
  • Lisää kaikki muut ainekset kulhoon psylliumsekoituksen kanssa
  • Lisää sitten turvonneet chia-siemenet
  • Sekoita taikina huolellisesti joko leipäkoneella tai käsin
  • Laita taikina pieneen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20×10 cm tai vastaava)
  • Paista uunin alatasolla 1 tunti
  • Anna jäähtyä
  • Leivän voi viipaloida ja pakastaa

Ravintoarvot per annos:

Kaloreita: 167

Kuitua (g): 4,7

Proteiinia (g): 6,3

Rasvaa (g): 13,9

Hiilihydraatteja (g): 3,1

Sokeria (g): 0,8

Reseptin loi Evelina Söderholm