Gluteeniton vegaaninen leipä
16 May 2019
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Tällä reseptillä valmistat täyttävän leivän, joka on sekä vegaaninen että gluteeniton ja sisältää runsaasti terveellisiä rasvoja ja proteiinia! Reseptillä valmistat yhden leivän, josta tulee noin 18 viipaletta.
Annokset:
18
Valmistusaika:
00:15:00
Kcal:
167
Ainesosat:
- 4 rkl chia-siemeniä
- 2,75 dl vettä
- 1 rkl psylliumjauhetta
- 4 dl mantelijauhoa
- 2 dl kurpitsansiemeniä
- 3 rkl seesaminsiemeniä
- 1 dl kokonaisia pellavansiemeniä
- 0,5 dl kokonaisia manteleita
- 0,5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
- 1,5 tl leipämaustesekoitusta (fenkoli, anis, kumina)
- 1 tl suolaa
- 1,2 tl ruokasoodaa
- 1 tl kuitusiirappia
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen
- Sekoita chia-siemenet 1,75 desilitraan vettä – anna turvota 10 minuuttia
- Sekoita toisessa kulhossa 1 dl vettä ja psyllium (turpoaa nopeasti)
- Lisää kaikki muut ainekset kulhoon psylliumsekoituksen kanssa
- Lisää sitten turvonneet chia-siemenet
- Sekoita taikina huolellisesti joko leipäkoneella tai käsin
- Laita taikina pieneen, leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (20×10 cm tai vastaava)
- Paista uunin alatasolla 1 tunti
- Anna jäähtyä
- Leivän voi viipaloida ja pakastaa
Ravintoarvot per annos:
Kaloreita: 167
Kuitua (g): 4,7
Proteiinia (g): 6,3
Rasvaa (g): 13,9
Hiilihydraatteja (g): 3,1
Sokeria (g): 0,8
Reseptin loi Evelina Söderholm