Banaanileipä
9 March 2018
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Resepti terveelliselle banaanileivälle
Vähäkalorinen banaanileipä on täyttävä ja terveellinen välipala, joka vie myös makeannälän menessään. Tällä reseptillä valmistat yhden ison banaanileivän, joka säilyy jääkaapissa pehmeänä ja mehevänä muutaman päivän ajan.
Aineosat:
- 3 keskikokoista banaania
- 3 isoa kananmunaa
- 1 dl mantelimaitoa tai muuta maitoa
- 100 g kaurahiutaleita
- 120 g kaurajauhoja
- 40 g makeutusainetta (esimerkiksi Sukrin Gold)
- 1 rlk leivinjauhetta
- 1 tl kanelia
- ½ tl vanilja-aromia / vaniljajauhetta
- Ripaus suolaa
Kuorrute/täyte:
- Nutrilett Smooth Caramel, pienissä paloissa
- 50 g tummaa suklaata, rouhittuna
- 20 g kurpitsansiemeniä, tai vaihtoehtoisesti muita siemeniä, tai rouhittuja pähkinöitä
Tee näin:
- Kuumenna uuni 180 C asteeseen
- Sekoita banaani ja munat sauvasekoittimella tasaiseksi taikinaksi. Lisää taikinaan maito sekä loput aineosat, ja sekoita kunnes koostumus on tasainen.
- Lisää ¾ Nutrilett-patukasta ja suklaasta taikinan joukkoon. (Loput paloista käytetään kuorrutteeksi)
- Kaada leipätaikina normaalikokoiseen leipävuokaan, joka on päällystetty leivinpaperilla. Ripottele jäljellä oleva rouhittu suklaa ja kurpitsansiemenet (tai pähkinät) taikinan päälle. Painele jäljellä olevat Nutrilett-patukan palat taikinan sisään. Jos palat laitetaan vain taikinan päälle eikä sisään, ne paistuvat eivätkä sula kunnolla.
- Paista leipää 50 minuuttia. Tarkista paistotikun avulla, että leipä on kypsä, ennen kuin otat sen ulos. Anna leivän jäähtyä ennen tarjoilua.
- Banaanileipä säilyy pehmeänä ja mehevänä muutaman päivän.
Reseptissä käytetty Nutrilett Smooth Caramel patukkaa