Banaanigranola
21 March 2018
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Terveellinen kotona valmistettu banaanigranola
Kotona valmistettu terveellinen banaanigranola on täydellinen niin aamupalaksi kuin välipalaksi. Nauti vähäkalorinen banaanigranola jogurtin kera!
Aineosat:
- 280 g / 6 dl kaurahiutaleita
- yhteensä 150 g siemeniä:
- *50 g auringonkukansiemeniä
- *50 g kurpitsansiemeniä
- *50 g pellavan-/seesaminsiemeniä (mieluiten niiden sekoitus)
- yhteensä 150 g rouhittuja pähkinöitä:
- *80 g rouhittuja manteleita
- *40 g rouhittuja hasselpähkinöitä
- *30 g rouhittuja saksanpähkinöitä
- 60 g raastettua kookosta
- 1 tl kanelia
- 2 pientä tai keskikokoista banaania (n. 180 – 200 g yhteensä)
- 3 rkl hunajaa
- ½ tl vanilja-aromia
- 1 rkl voita tai öljyä
- 2 hyppysellistä merisuolaa
- 50 g kuivattuja hedelmiä tai marjoja
Tee näin:
- Kuumenna uuni 180 C asteeseen
- Sekoita kaurahiutaleet, siemenet, pähkinät, kookos ja kaneli yhteen.
- Muussaa banaanit joko haarukalla tai sauvasekoittimilla
- Lämmitä hunaja ja rasva kattilassa, tai mikrossa, ja sekoita tämän jälkeen muussattujen banaanien ja vanilja-aromin kanssa.
- Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita hyvin.
- Levitä seos tasaisesti leivinpaperille ja paista 180 C asteessa 18-20 minuuttia. Kääntele muutaman kerran paiston aikana.
- Paiston jälkeen lisää seokseen kuivat hedelmät tai marjat ja anna granolan jäähtyä ennen kuin kaadat sen ilmatiiviiseen purkkiin tai rasiaan säilytykseen.
Nautitaan maidon tai jogurtin kera, tai jonkun muun herkun lisukkeena!
Voit itse valita, mitä siemeniä ja pähkinöitä haluat käyttää. Kokeile rohkeasti!