Bataattipizza
29 January 2018
|Päivitetty 6 November 2024
Kirjoittanut:
Terveellinen bataattipizza ilman vehnäjauhoja
Annokset:
Uunipellillinen
Pizzapohja:
- 2 bataattia (n. 750–800 g)
- 200 g spelttijauhoja
- 2 kananmunaa
- 1 rkl ruokaöljyä
- 2 tl leivinjauhetta
- Mausteita maun mukaan (esim. pizzamaustetta, suolaa ja valkosipulijauhetta)
Täyte:
- 2–3 valkosipulin kynttä
- ½ sipuli
- 400 g broilerin jauhelihaa (tai muuta jauhelihaa)
- 1 prk tomaattimurskaa (n. 390 g; esimerkiksi basilikalla ja oreganolla maustettua)
- 2 rkl tomaattipyreetä
- Mausteeksi suolaa, pippuria, basilikaa ja oreganoa
- Tilkka vettä
- Valitsemiasi kasviksia kuten paprikaa, maissia tai herkkusieniä
Päälle:
- 300g juustoraastetta
- Rucolaa ja pizzamaustetta maun mukaan
Tee näin:
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen (tasalämpö).
- Paloittele bataatit neljään lohkoon. Lämmitä niitä mikroaaltouunissa täydellä teholla 5 minuuttia, käännä ympäri ja toista (yhteensä 10 minuuttia).
- Ota lohkot pois ja anna jäähtyä hieman ennen kuorimista.
- Soseuta bataatit sauvasekoittimella tai vastaavalla tasaiseksi soseeksi.
- Sekoita joukkoon kananmunat, ruokaöljy, jauhot, leivinjauhe ja mausteet.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele päälle hieman jauhoa ja kaulitse. Paista pohjaa n. 15 minuuttia ja anna jäähtyä.
- Valmista täyte taikinan jäähtyessä. Silppua valkosipuli ja sipuli ja kuullota ne pannulla tilkassa ruokaöljyä.
- Lisää broilerin jauheliha ja jatka paistamista.
- Lisää tomaattimurska ja -pyree.
- Lisää tilkka vettä ja keitä seosta, kunnes siinä on sopiva sakeus ja koostumus.
- Pilko haluamasi lisätäytteet – voit käyttää esim. vihreää paprikaa, maissia, herkkusieniä tai kidneypapuja.
- Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle. Ripottele päälle n. 300 g juustoraastetta.
- Laita pizza uuniin ja paista, kunnes juusto on sulaa ja kullankeltaista.
- Tarjoile pizzamausteen ja tuoreen rucolan kera!
Bataatti tuo pizzapohjaan keveyttä ja on herkullinen vaihtoehto perinteiselle pizzapohjalle. Kokeile!